کهکشان
کهکشان



 

درک چگونگي کنترل نور به اين شکل نقش مهمي در فناوري ليزر که در حال حاضر در صنايع گسترده اي مورد استفاده قرار مي گيرد به عهده دارد.

به گفته محققان دانشگاه بريستول در يک پرتو نور ، جريان نور در فضا مشابه جريان آب در رودخانه است، با وجود اينکه اين جريان معمولا در مسيري مستقيم شکل مي گيرد مي توان آن را در مسيرهاي مارپيچي و گردابهاي کوچک نيز قرار داد و نور را در مسيرهايي فضايي به نام گردابهاي نوري هدايت کرد.

محققان معتقدند در کنار خطوط اين گرداب هاي نوري، شدت نور صفر بوده و يا به بياني ديگر اين خطوط تاريک هستند. همچنين نوري که در محيط اطراف در جريان است مملو از اين خطوط تاريک است که انسان توانايي ديدن آنها را ندارد.

گردابهاي نوري را مي توان با کمک هولوگرامهايي که جريان نور را هدايت مي کنند به وجود آورد. با استفاده از اين شيوه دانشمندان بريستول هولوگرامي را با استفاده از نظريه گره، شاخه اي از رياضيات محض که با الهام از گره هاي موجود بر روي بندهاي کفش و طنابها ارائه شده است طراحي کردند. دانشمندان با استفاده از اين هولوگرام يا طرح سه بعدي جديد توانستند گره هايي را در گردابهاي نوري به وجود آورند.

بر اساس گزارش ساينس ديلي، تحقيقات جديد مي تواند کاربردي فيزيکي براي شاخه اي از رياضيات که در گذشته کاملا محض پنداشته مي شد به وجود آورد. به گفته محققان طراحي پيچيده اين هولوگرام که براي اجراي آزمايش گره زدن نور بسيار حياتي بوده است در واقع نمايانگر پيشرفت شيوه هاي کنترل نور است که در آينده در تجهيزات ليزري پيشرفته کاربردهاي فراواني خواهد داشت.

به گفته ی دکتر آنتون دیزیاتنیکوف از مرکز فیزیک هسته‌یی دانشگاه ملی استرالیا عضوی از تیمی بین‌المللی است که در حال طراحی گره هایی از نور است آنچه در مورد این گره‌های تاریک جالب به نظر می‌رسد این است که آن‌ها هر آن چه را که جریان برق انجام می‌دهد، به نمایش می‌گذارند. 

هدف تیم علمی بین‌المللی حاضر در این پروژه خلق مدل‌هایی است که در آن‌ها گره‌ها به طور آنی خودشان را شکل می‌دهند، درست مانند گره‌های آزاردهنده‌ای که همواره در کابل‌های الکتریکی به وجود می‌آیند.

بر خلاف کابل‌های الکتریکی که تمایل به ایجاد گره دارند، نور فاقد چنین تمایلی است. دانشمندان دریافته‌اند که تحریک کردن گره‌ها برای تشکیل شدن در پرتوهای لیزر با معرفی آشفتگی در شکل نقاط لیزری به ندرت گره‌ها را تحریک به تشکیل شدن می‌کند. 

مدل‌های جدید نشان می‌دهند که قبل از گره‌زدن آسان نور باید پارامترهای کلیدی نور در طیف خاصی را در اختیار داشت و پس از رسیدن به این مولفه‌ها تشکیل گره‌ها تضمین شده است.
 

تیم محقق هنوز قادر به پیش‌بینی مکان دقیق شکل گرفتن این گره‌ها نیستند. آن‌ها فقط می‌دانند که تحت شرایطی خاص گردابه‌های نوری به طور آنی تشکیل هسته می‌دهند و جمع می‌شوند و خود را به شکل گره‌های کوچکی در می‌آورند.

این موفقیت می‌تواند دارای کاربردهای بالقوه در پرتوهای لیزر، اپتیک مدرن و حتی محاسبات کوانتومی باشد. 

 

 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 11 آبان 1391برچسب:فیزیکدانان نور را گره زدند,محاسبات کوانتومی,دانشگاه بریستول,ساینس دیلی, توسط علی |